Mówi się że jesteś tym co jesz .A skoro tak to aż dziw że w polskich miastach i wsiach funkcjonują jeszcze latarnie bo przecież powinniśmy się świecić a szczególnie w nocy .Polska jest traktowana przez producentów żywności jak kraj afrykański , gdzie ludzie z biedy kupują najtańsze produkty .Jesteśmy poligonem na którym zabijani są Polacy .Żremy średnio ok. 2 kg środków chemicznych rocznie . Nikt z tych serwujących żywność nigdy nie został pociągnięty do odpowiedzialności .Zjedliśmy ostatnimi laty tysiące ton soli odpadowej i co ? I nic!!! Sprawa zamieciona pod dywan przez lobby mięsne i handlowe . Większość firm używa Śródków chemicznych o których poniżej dla ciekawskich . Świecący Polak z rozwalonymi organami wewnętrznymi wyżeranymi przez sól i konserwanty .jemy dzikie mięso zwierząt nafaszerowanych antybiotykami , przerażonych i zabijanych w sposób okrutny . Trzymanych w klatkach gdzie nabawiają się chorób psychicznych .Jemy mięso przerażonych i agresywnych zwierząt i stajemy się tacy sami . Producentów żywności nie interesuje czy za kilka lat zachorujemy na raka , czy wątrobę , czy padną nam nerki lub serce .Oni liczą zyski!!! Wszystkie produkty na rynku polskim są gorsze od tych na rynkach zachodnich proszki ,kawa, jedzenie itd. Trują nas na potęgę !!! Ktoś podejmuje decyzje o dopuszczeniu na rynek , ktoś monitoruje proces produkcji i kontroluje .Ci ludzie to MORDERCY!!!! Wystarczy kilku ludzi by złożyć proces zbiorowy tym trucicielom . Można ich ze spokojem nazwać doktorami Mengele od zbiorowego trucia .Proces odbywa się w czasie a my poddajemy się temu procesowi i nic z tym nie robimy podczas gdy eksterminacja naszego narodu odbywa się przy dziennym świetle . Ta nasza młodzież teraz taka wyrośnięta ale słaba i chorowita , wiecznie zmęczona i zapadająca na wciąż nowe alergie .A i my sami coraz bardziej i częściej chorujemy .Jedno wielkie krematorium chemiczne .ZJADAMY 2 KG ŚRODKÓW CHEMICZNYCH ROCZNIE !!!Każdy z nas od dzieci począwszy na staruszkach skończywszy. Poruszam ten temat bo prawica jakoś zapomina o zdrowym obywatelu a jak mawiał klasy w zdrowym ciele zdrowy duch .Weźmy za dupę tych co nas trują , tych którzy dopuszczają środki chemiczne do obrotu , tych którzy za łapówki wydaja pozwolenia i tych którzy mają to kontrolować a świadomie nas trują . Do qrwy nędzy są przecież jakieś paragrafy na tych , którzy sprzedają ŚMIERĆ w postaci trutki .Jesteśmy traktowani jak rzeźne bydło mające dostarczać kasy naszym mordercom .Dość tego , po odzyskaniu Polski zajmę się walką z tymi mordercami polskiego narodu. Strzeżcie się !!!
Przeciętny Polak spożywa w ciągu roku średnio około dwóch kilogramów środków chemicznych zawartych w żywności. Są to substancje chemiczne, które dodawane do artykułów spożywczych zapobiegają ich psuciu się, przedłużają trwałość, zapewniają odpowiedni smak, zapach i wygląd. Konserwanty ,barwniki, gumy spożywcze, antyutleniacze ,zagęszczacze, ulepszacze, stabilizatory ,emulgatory ,wzmacniacz smaku ( glutaminian sodu) ,esencje i aromaty ( identyczne z naturalnymi !!??), substancje słodzące ( min. śmiertelnie trujący ASPARTAM ?!!!) ,nawozy sztuczne ,środki ochronne , antybiotyki , sól odpadowa . Wyroby, które niegdyś wędziło się w dymie teraz zamacza się w czarnym płynie w specjalnych kadziach, albo spryskuje w komorach przypominających komory lakiernicze. Toksyczne związki w chipsach, trucizna w kawie. Gotowe napoje, słodycze, mięsa, dania, a nawet owoce zawierają szkodliwe dodatki chemiczne służące konserwacji, poprawie walorów smakowych, wyglądu itp.
Lista niebezpiecznych i szkodliwych dla organizmu substancji E oraz konserwantów zawartych w produktach spożywczych:
Barwniki – grupa E100
E 102 tartrazyna
Występowanie: napoje w proszku, sztuczne miody, esencje owocowe, musztardy, napoje bezalkoholowe, zupy w proszku, galaretki, dżemy;
Działanie: u astmatyków może powodować reakcje alergiczne, bezsenność, depresję, nadpobudliwość i dekoncentrację. W połączeniu z benzoesanami jest podejrzewany o wywoływanie ADHD u dzieci.
E 104 żółcień chinolinowa
Występowanie: napoje gazowane, cukierki na kaszel, lody, galaretki do ciast;
Działanie: powoduje wysypkę, zaczerwienienie, nadpobudliwość u dzieci, podejrzewany o wywoływanie nowotworów wątroby. Niebezpieczny dla astmatyków i osób uczulonych na aspirynę.
E 110 żółć pomarańczowa
Występowanie: gumy do żucia, żele, musztardy, zupy w proszku, marmolady, płatki zbożowe, marmolady;
Działanie: powoduje nasilenie objawów astmy, podejrzewany o wywoływanie nowotworów wątroby i nadpobudliwości u dzieci.
E 122 azorubina
Występowanie: aromatyzowane napoje, lody, budynie, wyroby piekarnicze i cukiernicze;
Działanie: niebezpieczny dla astmatyków, może powodować nadpobudliwość.
E 123 amarant
Występowanie: ciasta w proszku, płatki zbożowe, kasze, kolorowe napoje alkoholowe, kawior, galaretki, napoje, przetwory z czarnej porzeczki;
Działanie: niebezpieczny dla astmatyków, ma działanie mutogenne, podejrzewany o działanie rakotwórcze.
E 124 czerwień koszenilowa
Występowanie: kolorowe napoje alkoholowe, lody, wyroby piekarnicze i cukiernicze, desery, budynie w proszku;
Działanie: niebezpieczny dla astmatyków, może powodować nadpobudliwość u dzieci.
E 127 erytrozyna
Występowanie: owoce konserwowane zawierające wiśnie, koktajle wiśniowe;
Działanie: dekoncentracja, trudności w nauce, niebezpieczny dla osób z chorą tarczycą.
E 131 błękit patentowy
Występowanie: barwione słodycze, lody;
Działanie: niebezpieczny dla alergików, powoduje uwalnianie histaminy.
E 132 indygotyn
Występowanie: słodycze, herbatniki, lody, wypieki, napoje;
Działanie: reakcje alergiczne, nadpobudliwość, podejrzewany o działanie rakotwórcze.
E 142 zieleń
Występowanie: słodycze, lody, kremy;
Działanie: reakcje alergiczne, astmatyczne.
E 150a – E150d karmel
Występowanie: słodycze, alkohole, herbaty rozpuszczalne;
Działanie: problemy żołądkowo-jelitowe, może prowadzić do nadpobudliwości.
E 151 czerń brylantowa
Występowanie: wyroby cukiernicze, ikra rybia (farbowanie kawioru), galaretki;
Działanie: niebezpieczny dla osób nadwrażliwych na salicylany, może być przekształcony w jelicie do szkodliwych związków.
E 173 aluminium
Występowanie: stosowany tylko do powlekania cienką warstwą powierzchni zewnętrznych ozdób ciast i tortów;
Działanie: może powodować chorobę Alzheimera, choroby nerek i płuc, toksyczny dla układu krwionośnego, rozrodczego i nerwowego.
E 180 litorlubina
Występowanie: sery;
Działanie: reakcje alergiczne, nadpobudliwość, bezsenność, pokrzywka, katar sienny, problemy żołątkowo-jelitowe.
Konserwanty – grupa E200
E 210 kwas benzoesowy i benzoesany (E211, E 212, E213)
Występowanie: soki owocowe, galaretki, napoje, margaryny, sosy owocowe i warzywne, konserwy rybne, koncentraty pomidorowe;
Działanie: reakcje alergiczne, wysypki, podrażnia śluzówkę żołądka i jelit, podejrzewany o działanie rakotwórcze, niebezpieczny dla osób uczulonych na aspirynę.
E 214 ester etylowy kwasu p-hydroksybenzoesowego
Występowanie: przetwory rybne, margaryny, żelatyna spożywcza, warzywa i owoce, pasty do zębów;
Działanie: reakcje alergiczne, podejrzewany o działanie odurzające i wywoływanie skurczów mięśni.
E 220 dwutlenek siarki i siarczany (E221, E222, E223, E224, E226, E227, E228)
Występowanie: suszone owoce, wiórki kokosowe, przyprawy, naturalne soki owocowe, koncentraty owocowe, chrzan, przetwory ziemniaczane;
Działanie: powodują stratę witaminy B12, reakcje alergiczne, nudności, bóle głowy, zakłócają pracę jelit, podejrzewane o wywoływanie ataków astmy.
E 230 bifenyl, E 231 ortofenylofenol, E 232 ortofenylofenolan sodu
Występowanie: owoce cytrusowe (stosowane przeciwko rozwojowi grzybów na owocach, do impregnowania skórek, jako środek insektobójczy);
Działanie: reakcje alergiczne, zakłócenie czynności skóry.
E 249 azotyn III potasu E 249 i E 250 azotyn III sodu
Występowanie: mięsa, wędliny, ryby;
Działanie: powstawanie nowotworów, astmy, zapalenie nerek, zawroty głowy, problemy behawioralne, szkodzą przy nadciśnieniu, E250 utrudnia transport tlenu przez krew.
E 251 azotan V sodu i E 252 azotan V potasu
Występowanie: wędliny, mięsa, sery;
Działanie: duszności, sinienie powłok skórnych, astmę, zapalenie nerek, zawroty głowy, problemy behawioralne, mogą przekształcić się w azotyny, niebezpieczne przy nadciśnieniu.
Przeciwutleniacze – grupa E300
E 310 galusan propyl, E 311 galusan oktylu, E 312 galusan dodecylu
Występowanie: płatki ziemniaczane, guma do żucia;
Działanie: reakacje alergiczne, wysypka.
E 320 BHA, E 321 BH
Występowanie: frytki, ciastka i ciasta wieloowocowe;
Działanie: zwiększają poziom cholesterolu we krwi.
E 335 winiany sodu, E 336 winiany potasu
Występowanie: wyroby cukiernicze i piekarskie;
Działanie: mogą działać przeczyszczająco.
Emulgatory – grupa 400
E 400 kwas alginowy
Występowanie: dodawany do produktów dla niemowląt, dżemów, galaretek, marmolad, budyniów;
Działanie: obniżenie poziomu składników mineralnych w organizmie, niebezpieczny dla kobiet w ciąży.
E 407 karagen
Występowanie: śmietanki pasteryzowane, dżemy, galaretki, marmolady, mleka w proszku, mleka zagęszczone;
Działanie: owrzodzenia układu pokarmowego, zmniejszenie wchłaniania składników mineralnych (np. potasu), działa przeczyszczająco. Nie powinien być spożywany przez dzieci.
E 450 difosforany
Występowanie: sól, przetwory mięsne, aromatyzowane napoje, sosy, owoce kandyzowane, chipsy, mleka zagęszczone, zupy i herbaty w proszku, gumy do żucia, cukier puder;
Działanie: może zmiejszać przyswajalność żelaza, magnezu i wapnia, pogłębia osteoporozę, pogarsza metabolizm.
E461 Metyloceluloza
Występowanie: wędliny, mięsa, ryby;
Działanie: może wywołać problemy jelitowe, zaparcia, biegunkę.
Wzmacniacze smaku – grupa 600
E621 glutaminian sodu MSG
Występowanie: koncentraty spożywcze, zupy i dania w proszku, przyprawy, sosy w proszku, sosy sojowe, wędliny, konserwy;
Działanie: może nasilać problemy astmatyczne, powodować bóle głowy, przyspieszone bicie serca, pogorszenie wzroku, nudności, bezsenność, osłabienie, otyłość.
E622 glutaminian potasu
Występowanie: koncentraty spożywcze, zupy i dania w proszku, przyprawy, sosy w proszku, sosy sojowe, wędliny, konserwy;
Działanie: bóle głowy, przyspieszone bicie serca, pogorszenie wzroku, nudności, bezsenność, osłabienie, otyłość.
E631 inozydian sodu
Występowanie: koncentraty spożywcze, zupy i dania w proszku, przyprawy, sosy w proszku, sosy sojowe, wędliny, konserwy, produkty o obniżonej zawartości soli;
Działanie: niewskazany dla osób z kamicą nerkową.
Preparaty zastępujące cukier
E 951 aspartam
Występowanie: napoje bez cukru, dietetyczne produkty mleczne, soki owocowe bez cukru, desery bez cukru, wybory cukiernicze, piwa bezalkoholowe, dżemy, marmolady, musztardy, galaretki, sosy, konserwy rybne, pieczywo, płatki zbożowe;
Działanie: może powodować białaczkę, choroby układu nerwowego, raka płuc, raka piersi. Niewskazany dla osób w wrażliwym przewodem pokarmowym.
E 954 sacharyna
Występowanie: napoje bez cukru, dietetyczne produkty mleczne, soki owocowe bez cukru, desery bez cukru, wybory cukiernicze, piwa bezalkoholowe, dżemy, marmolady, musztardy, galaretki, sosy, konserwy rybne, pieczywo, płatki zbożowe; jako dodatek do produktów dla dietetyków;
Działanie: może powodować nowotwory pęcherza.
- Zaloguj lub zarejestruj się aby dodawać komentarze
- Odsłony: 9556
http://www.twojewiadomos…