Witaj: Niezalogowany | LOGOWANIE | REJESTRACJA
Przepis na bigosowanie
Wysłane przez onion13 w 25-10-2015 [17:45]
Do przygotowania bigosu potrzebujemy oczywiście kapustę.
W tym roku ze względu na upały które panowały w Polsce, kapusta jest dość droga. A jeszcze droższa szatkowana. Wobec tego żeby przyoszczędzić załatwiamy sobie niszczarkę do dokumentów (najlepiej jakąś wypasioną – może być Cobra).
A oto efekt krótkiej ale efektywnej pracy takiej maszyny:
Oczywiście musimy jeszcze ją ukisić:
Do ubijania możemy użyć kobiety ( czy raczej jej stóp, pilnujmy żeby umyła wcześniej) słusznej postury jeżeli mamy takową przy sobie.
po kilku dniach już możemy gotować bigos.
Taką potrawa możemy pochwalić się znajomym, a zwłaszcza tym za oceanem, bo jak wiadomo :”Bigos to szczególne, specyficzne danie. Kapusta siekana i siekane mięso długotrwale gotowane”.
Komentarze
26-10-2015 [08:22] - zbigniew | Link: W sprawie kiszenia z
W sprawie kiszenia z Waszmoscia sie nie zgadzam. Nie mozna myc nog a to z tego powodu, ze na brudnych znajduja sie roznorakie grzyby z popularna grzybica wlacznie, ktore to przyspieszaja kiszenie. Smacznego.