Przejdź do treści
Strona główna

menu-top1

  • Blogerzy
  • Komentarze
User account menu
  • Moje wpisy
  • Zaloguj

Leming na surowo.

Zbigniew Gajek vel Janko Walski, 12.02.2014
Młodego dorodnego leminga łapiemy już w gimnazjum. Przez trzy lata moczymy w zaprawie słodko-kwaśnej z odpowiednio dobranym stężeniem przekonania, że świat jest po to by z niego korzystać i jak będzie umiał dobrze ściemniać i zakładać gumę nic nie stanie mu na drodze do szczęścia. W liceum do roztworu dodajemy stopniowo wyostrzający węch konformizm i zdolność do wyrolowania frajera. Jeśli trafi na studia podsuwamy miskę z wymienionymi składnikami by sam sobie dosypywał do zaprawy ile chce.
Tak przygotowany leming jest kruchy i lekkostrawny. Możemy bez problemu go zjeść w całości nawet na surowo. Może też być porąbany.
  • Zaloguj lub zarejestruj się aby dodawać komentarze
  • Odsłony: 4246
Janko Walski

Zbigniew Gajek vel Janko Walski

12.02.2014 12:54

Ani na F ani na G ani na T.
Dziwne...
Przejadł się?
Domyślny avatar

zdzichu z Polski

13.02.2014 01:28

Dodane przez Janko Walski w odpowiedzi na Dlaczego nikt przepisu nie lubi?

Obrazek, który zamieścił Pan nie ma nic wspólnego z lemingiem. Fota przedstawia afrykański gatunek gryzonia żyjący głównie pod ziemią - golca. Zakładając swoistą przenośnię utożsamiającą MWZWM z golcem, popada Pan w naiwność. Oto - stosując parabolę -bez tych lemingów, Polska, autentycznie jest zjawiskiem opisanym przez Rymkiewicza - niewielkim narodem - dającym się wyrzynać na cudzych ołtarzach. Oczywiście słów następujących po myślniku, Wieszcz Nowy Narodowy, nie napisał. Te lwy, do których, się zapewne Pan zaliczasz, bez lemingów niczym większym niż golcami nie będą, a raczej w hieny i szakale się zamienią.
Janko Walski

Zbigniew Gajek vel Janko Walski

13.02.2014 11:06

Dodane przez zdzichu z Polski w odpowiedzi na Postaram się Panu odpowiedzieć.

Leming, który wyskoczył z zaprawy nim skruszał.
Co do obrazka, to ukłon w stronę tych co nie znoszą szurania futra po podniebieniu.
gośćXXI

gośćXXI

13.02.2014 17:00

Dodane przez Janko Walski w odpowiedzi na Jaki tam lew.

Oj, wyrafinowany z Pana amator lemingów :)
Janko Walski

Zbigniew Gajek vel Janko Walski

14.02.2014 17:51

Dodane przez gośćXXI w odpowiedzi na szuranie futra

Odezwać się nie można!
Zbigniew Gajek vel Janko Walski
Nazwa bloga:
Dobrze działa w państwie Tuska tylko to o czym nie wiemy, że dobrze nie działa
Zawód:
Największy zawód to Mazowiecki i Michnik jesli jesteśmy przy literze "M"
Miasto:
nie jestem z miasta, jestem ze wsi

Statystyka blogera

Liczba wpisów: 403
Liczba wyświetleń: 2,293,269
Liczba komentarzy: 3,396

Ostatnie wpisy blogera

  • Orędzie
  • Czy są uczciwi dziennikarze? (aktualny) wpis z 18.05.2011
  • Putin odstrzelił swoją pacynkę?

Moje ostatnie komentarze

  • Odp. na kom. 25-11-2023 [18:24] - Jabe Stoi to jak byk w tytule.  Właśnie najbardziej porażające jest to, że nie tylko wszystko co pisze prof.Legutko jest dzisiaj jeszcze bardziej…
  • Odpowiedź na kom. 25-11-2023 [19:07] - Pers Nie ilość przeglądanych źródeł jest lekarstwem na dezinformacje. Gorzej, może wzmocnić fałszywe widzenie. W dodatku 2/3 populacji czyta jedno, a…
  • 12 lat temu ten półpasiec był zlokalizowany. Dziś rozniósł się po całym organizmie naszej wspólnoty. Daje o sobie znać, gdzie się nie ruszyć.  

Najpopularniejsze wpisy blogera

  • Człowiek nauki jest prototypem człowieka masowego***
  • Janda i Gajos radośnie nie widzą***
  • Kraśko w pełnej krasie.

Ostatnio komentowane

  • Siberian Dog Husky, W imię Donka i Bartłomieja i Szymka Świętego, Amen https://pbs.twimg.com/media/GCswBvfXAAAfZle?format=png&name=small
  • u2, To ty homo niewiadomo szmaciak? Zrób coming out ze swojego closet szmaciak :-) :-) :-)
  • Siberian Dog Husky, I tym optymistycznym akcentem powitajmy Nowy Rok, bo czego jak czego, ale inspiracji do memów ta władza nam na pewno dostarczy wiele. https://pbs.twimg.com/media/GCs795EWMAA9rJq?format=png&name=…

Wszystkie prawa zastrzeżone © 2008 - 2025, naszeblogi.pl

Strefa Wolnego Słowa: niezalezna.pl | gazetapolska.pl | panstwo.net | vod.gazetapolska.pl | naszeblogi.pl | gpcodziennie.pl | tvrepublika.pl | albicla.com

Nasza strona używa cookies czyli po polsku ciasteczek. Do czego są one potrzebne może Pan/i dowiedzieć się tu. Korzystając ze strony wyraża Pan/i zgodę na używanie ciasteczek (cookies), zgodnie z aktualnymi ustawieniami Pana/i przeglądarki. Jeśli chce Pan/i, może Pan/i zmienić ustawienia w swojej przeglądarce tak aby nie pobierała ona ciasteczek. | Polityka Prywatności

Footer

  • Kontakt
  • Nasze zasady
  • Ciasteczka "cookies"
  • Polityka prywatności