Przejdź do treści
Strona główna

menu-top1

  • Blogerzy
  • Komentarze
User account menu
  • Moje wpisy
  • Zaloguj

Ż(r)yj PO POlsku - zrób to sam

Onion, 12.04.2014


W związku ze wspaniałą, wzruszającą,  porywającą a zarazem przedwyborczą akcją i po niepokojącym donosie ASZdziennika że zacytuję:
– Wycofujemy się z wyborów do Parlamentu Europejskiego, ponieważ nie jest polski – oznajmił na stronie internetowej Zyjpopolsku.pl. – Nie możemy popierać rodzimych produktów, mam tu na myśli także idee, i uczestniczyć jednocześnie w bezwstydnym wyścigu o splendory i pieniądze z zagranicy. To kłóci się z naszymi zasadami.
Postanowiłem wziąć sprawy w swoje ręce i sam zatroszczyć się żeby tylko jeść POlskie produkty, a do tego być niezależnym od żadnych wstrętnych firm, szczególnie tych, które dzięki przebiegłości krwiopijców z zachodu i oszukiwaniu POlskich władz podstępnie posiadły udziały w różnych firmach produkujących żywność.



 
 






Oto sprawdzony już sposób i polecam go innym:
 
Potrzebujemy:
 
  Kawałek gleby, najlepiej na którą nie ma dotacji z UE:
 
 
 Pary rękawiczek , coby nie skazić nieprzyzwyczajonych rąk, pracą.
(Na zdj. używane z czerwonymi, gumowymi palcyma żeby nam się w paluchach nic nie ślizgało ): 
 

 
 
 
Jednego fingera popularnie zwanego fakofem:
 

 
Konewki z wodą, najlepiej nieprzegotowaną
(na zdj. zielona bo w kolorze nadziei):
 
 

 
Paczuszkę POpularnych nasion lemingnozy rozsądnej 
(niesiolos swirus lub gowinus populos):
 

 
 
 Wykonanie:
 
 
Palcyma nawiercamy otwór w glebie:
 

 
 
Z tytki wsypujemy do gleby nasiona:
 
 

 
 
Nawilżamy w miejscy posiania, bo descu ci u nas ostatnio licho:
 

 
 
Prace powyższe najlepiej wykonać w czerwonych damskich kapciuszkach(w ramach równouprawnienia -kobiety w gumofilcach), gdyż bycie trendilewakiem jest modne:
 

 
Oznaczamy miejsce, żeby ustrzec się od podeptania uprawy, czy to na trzeźwo, czy po pijaku:
 

 
 
Zebrany  po czasie pokarm możemy już śmiało spożywać zarówno w dzień powszedni ,czy też święta, jak zalecał nam przykład jeden z profesorów:
  musztarda


Najlepiej smakuje podany z mirabelkami i okraszony musztardą.


Możemy również zwrócić się do naszych europarlametożerców o pomoc w rejestracji jako pokarm regionalny bo: ..”nam polędwica oraz schab nie smakuje tak jak szczaw”. Następnie wystąpić o dofinansowanie z UE w ramach programu „Kapitał Ludzki”, bo demograficznie u nas słabo i dzieci źle rozwijają się na amerykańskich junkfoodsach. Powodzenia! niesiol gowin












 
  • Zaloguj lub zarejestruj się aby dodawać komentarze
  • Odsłony: 3026
Domyślny avatar

andzia

13.04.2014 11:48

KAPITALNE !!! Popłakałam się ze śmiechu. Onion,to jest mistrzostwo świata !!!
Onion
Nazwa bloga:
Wiadomości onionowe
Zawód:
kulturoznawca
Miasto:
Łódź

Statystyka blogera

Liczba wpisów: 489
Liczba wyświetleń: 2,136,805
Liczba komentarzy: 1,012

Ostatnie wpisy blogera

  • noł polityks (kot)
  • Brudziński vs Kierwiński
  • Petru robi "exit"

Moje ostatnie komentarze

  • jak miło:))z serca pozrawaiam
  • może albo morze
  • coś tu nie działa. Nikt jestem wolnym człowiekiem

Najpopularniejsze wpisy blogera

  • Gertych zidiociał do końca
  • Prezydencki Marsz (nieznana,pamiątkowa fotografia)+p.Bożenka
  • "Słynna"ostatnia Panorama A.Turskiego

Ostatnio komentowane

  • paparazzi , Mój kocur Chico dostał kota jak ja zobaczył. Marzec czy co?
  • Onion, jak miło:))z serca pozrawaiam
  • , Pozdrowienia dla kotki!

Wszystkie prawa zastrzeżone © 2008 - 2025, naszeblogi.pl

Strefa Wolnego Słowa: niezalezna.pl | gazetapolska.pl | panstwo.net | vod.gazetapolska.pl | naszeblogi.pl | gpcodziennie.pl | tvrepublika.pl | albicla.com

Nasza strona używa cookies czyli po polsku ciasteczek. Do czego są one potrzebne może Pan/i dowiedzieć się tu. Korzystając ze strony wyraża Pan/i zgodę na używanie ciasteczek (cookies), zgodnie z aktualnymi ustawieniami Pana/i przeglądarki. Jeśli chce Pan/i, może Pan/i zmienić ustawienia w swojej przeglądarce tak aby nie pobierała ona ciasteczek. | Polityka Prywatności

Footer

  • Kontakt
  • Nasze zasady
  • Ciasteczka "cookies"
  • Polityka prywatności